Ako povremeno u svojoj kuhinji želite pustiti mašti na volju, ovaj recept je idealan za vas! Poigrajte se svojim željama i odaberite boju kolača iz najdražeg voća i uživajte u kremastom tiramisu slastici.
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja,
100 g šećera u prahu,
80 g glatkog brašna,
1 žličica praška za pecivo,
70 ml ulja,
20 g kakaa u prahu,
1 žličica instant kave,
1/2 žličice cimeta mljevenog,
1 rum šećer
Za žele:
1 vanilin puding,
500 ml soka od naranče,
40 g šećera,
1 tiramisu krema,
300 ml mlijeka
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Brašnu dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve lagano promiješajte. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom, 60 ml vode, zatim dodajte kavu rastopljenu u 1 žlici tople vode i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu izlijte u posudu za pečenje (35x30 cm), obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
Krema:
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 6 žlica soka. Preostali sok zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute i vruć prelijte preko ohlađenog biskvita. Poravnajte i pustite da se ohladi.
U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
Kremu nanesite na hladni žele, poravnajte i ostavite u hladnjaku 2 sata. Posluživanje Kolač pospite kakaom, narežite i poslužite.
Savjet:
Umjesto soka od naranče možete upotrijebiti kompot. Na taj ćete način dobiti žele željenog okusa, ali i boje.
0 Primjedbe