KREMASTA LJEŠNJAK-KESTEN TORTA,JEDNOSTAVNO TORTA ZA UŽIVANJE ..


 Sastojci

    Biskvit:
    6 kom bjelanjaka
    6 žlica šećera
    3 žlice brašna
    3 žlice prženih,samljevenih lješnjaka
    1 vrećica praška za pecivo
    za preliti pečeni biskvit:
    125 ml prokuhanog mlijeka
    Krema:
    1/2 l mlijeka
    6 kom žumanjaka
    6 žlica brašna
    6 žlica šećera
    60 g mljevenih prženih lješnjaka
    125 g omekšalog maslaca, 3 žlice kreme od kestena
    Krema 2:
    250 ml slatkog vrhnja
    250 g kesten pirea (ako nije zaslađen tada dodati 2 žlice šećera u prahu)
    Po želji još slatko vrhnje za ukrašavanje,ribana čokolada,ili čokoladna glazura

 Priprema

  

    Najprije ispržiti 80 g lješnjaka na suhoj teflon tavi,prženim lješnjacima skinuti opnu i samljeti ih.Odvojiti od ukupne količine 3 žlice za biskvit.
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg,postepeno im dodavati šećer,pržene lješnjake i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Smjesu izliti u namašćeni i brašnom posuti kalup za torte promjera 26 cm.Peći oko 20-25 min.na 170C
    Dok se biskvit peče zavrijte mlijeko,vruć,pečeni biskvit odmah ravnomjerno prelijte sa mlijekom ,u kalupu u kojem se pekao biskvit i ostavite ga hladiti.
    Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojite 1 dl,ostatak stavite kuhati.
    Žumanjke,šećer ,brašno i   1 dl mlijeka pjenasto izmješajte da ne bi bilo grudica i ukuhajte u vrelo mlijeko,miješajući dok se potpuno ne zgusne.Skinite sa vatre i odmah dodajte ostatak mljevenih lješnjaka,pustite da se krema ohladi.U ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađen maslac
   Posebno čvrsto izmutite slatko vrhnje,dodajte mu kesten pire i ujednačite masu.
    Od dobivene kreme uzmite 3 vrhom pune žlice i dodajte u prvu kremu od lješnjaka,dobro sve izmješajte.
    Slijedi filovanje,na biskvit nanesite kremu sa lješnjakom,obruč od kalupa je obavezan,kremu od kestena možete staviti u vrećicu za ukrašavanje njome ukrasiti tortu,te ju na kraju posipati ribanom čokoladom ili mljevenim lješnjacima ili čokoladnim kapljicama.
   Druga varijanta je da na kremu od lješnjaka nanesete kremu od kestena,na kremu od kestena nanesete tučeno slatko vrhnje i sve prelijete čokoladnom glazurom.
    Izbor je na vama,kako god napravili mislim da će te uživati!

    Tortu dobro prohladite prije serviranja!

Objavi komentar

0 Primjedbe