JEDNA JAKO JEDNOSTAVNA NEPEČENA TORTICA KADA VAM TREBA NEŠTO BRZO I JAKO UKUSNO


PODLOGA
    115g speculoos keksića
    60g maslaca

    KREMA
    300g krem sira
    200g speculoos namaza (Lidl/Muller)
    1 žličica vanilija ekstrakta
    4g Mljevene želatine Dolcela
    95ml mliječnog slatkog vrhnja
    1 žlica šećera u prahu
    GORNJI SLOJ
    100g speculoos namaza
    
    Priprema
        1.

        Za podlogu usitniti keksiće i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Utisnuti u kalup promjera 18cm čije ste dno prethodno obložili papirom za pečenje kako bi kasnije tortu lakše prebacili na drugu podlogu. Ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
        2.

        Za kremu prvo natopite želatinu s 2-3 žlice hladne vode. U zdjeli izmiksati krem sir pa mu dodati namaz i još dodatno izmiksati dok se ne dobije kremasta tekstura. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje s šećerom u prahu, ali ne prečvrsto kako bi ga lako ukomponirali u kremu. Prvoj smjesi dodati vanilin ekstrakt i otopljenu (nabubrenu) želatinu i još malo izmiksati. Nakon toga umućeno slatko vrhnje špatulom umiješajte u smjesu od sira pa ju nakon toga rasporedite po ohlađenoj podlozi i poravnajte špatulom. Ostaviti u hladnjaku barem 5-6h dok se krema ne stegne.
        3.

        Na samom kraju u mikrovalnoj otopite speculoos namaz i prelijte ga preko ohlađene kreme, okrećući kalup u rukama kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Ostaviti tortu u hladnjaku još nekoliko sati dok se gornji sloj ne stegne pa ju dekorirajte po želji, ja sam koristila umućeno slatko vrhnje i polovice speculoos keksića.

Objavi komentar

0 Primjedbe