PODLOGA
115g speculoos keksića
60g maslaca
KREMA
300g krem sira
200g speculoos namaza (Lidl/Muller)
1 žličica vanilija ekstrakta
4g Mljevene želatine Dolcela
95ml mliječnog slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
GORNJI SLOJ
100g speculoos namaza
1.
Za podlogu usitniti keksiće i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Utisnuti u kalup promjera 18cm čije ste dno prethodno obložili papirom za pečenje kako bi kasnije tortu lakše prebacili na drugu podlogu. Ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
2.
Za kremu prvo natopite želatinu s 2-3 žlice hladne vode. U zdjeli izmiksati krem sir pa mu dodati namaz i još dodatno izmiksati dok se ne dobije kremasta tekstura. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje s šećerom u prahu, ali ne prečvrsto kako bi ga lako ukomponirali u kremu. Prvoj smjesi dodati vanilin ekstrakt i otopljenu (nabubrenu) želatinu i još malo izmiksati. Nakon toga umućeno slatko vrhnje špatulom umiješajte u smjesu od sira pa ju nakon toga rasporedite po ohlađenoj podlozi i poravnajte špatulom. Ostaviti u hladnjaku barem 5-6h dok se krema ne stegne.
3.
Na samom kraju u mikrovalnoj otopite speculoos namaz i prelijte ga preko ohlađene kreme, okrećući kalup u rukama kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Ostaviti tortu u hladnjaku još nekoliko sati dok se gornji sloj ne stegne pa ju dekorirajte po želji, ja sam koristila umućeno slatko vrhnje i polovice speculoos keksića.
0 Primjedbe