Sastojci
500 gr mljevenog mesa (najbolje miješanog)
veće parče hljeba(natopljeno u vodi ili mlijeku) ili 3 kašike prezli
1 glavica crvenog luka
sitno sjeckani peršun
1 češanj bijelog luka
1 kašika začina
1 jaje
biber
1 kašičica sode bikarbone(ravna)
Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke, dodati malko ocijeđen hljeb ili prezle, jaje, začin, peršin, sodu bikarbonu i meso i sve dobro umijesiti rukom pa podijeliti na 8 loptica.
Svaku lopticu istanjiti uz pomoć kese za zamrzivac.
Tako istanjene ćufte se mogu i zamrznuti i onda po potrebi vaditi i onako direktno iz zamrzivača pržiti.
Pržiti na teflonskoj tavi na veoma malo ulja.
Može se sitno nasjeckati jos jedna glavica crvenog luka pa kad se na tanjur stavi jedna šnicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga šnicla i tako redom.
Na ovaj nacin će luk malo omekšati, a šnicle će primiti njegov miris.
0 Primjedbe