Sastojci:
Za kore:
14 jaja,
9 kašika šećera,
6 kašika mljevenih oraha,
3 kašike kakaa,
4 i po kašika brašna,
3 praška za pecivo,
4 vanilin šećera
Za fil:
150 g + 1 kašika šećera u prahu,
250 g margarina,
200 g čokolade,
1 šlag za dekoraciju
Priprema:
Kore:
Umutiti (za svaku koru) 3 bjelanca sa 3 kašike šećera i 1 vanilin šećerom, dodati 3 žumanca, 2 kašike mljevenih oraha, 1 kašiku kakaa i na kraju jednu i po kašiku brašna prethodno pomiješanog sa 1 praškom za pecivo.
Ispeći 3 kore.
Fil:
Dobro umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, dodati 5 žumanaca i kada masa bude dobro umućena, dodati 200 g čokolade (prethodno je otopiti na pari).
Posebno umutiti 5 bjelanaca (koja su preostala od pripreme kora) sa 1 vanilin šećerom i 1 kašikom šećera u prahu. Ovu masu pomiješati sa prethodnim čokoladnim filom (prilikom sjedinjavanja filova nemojte koristiti mikser, nego miješajte ručno!).
Završni postupak:
Ovim filom filovati kore torte, a na kraju njime premazati čitavu gtortu.
Po želji, kore prije filovanja možete malo poprskati čajem ili likerom od višnje razblaženim sa malo vode.
Tortu ukrasite po želji, u skladu s prilikom za koju je pripremate.
0 Primjedbe