BAKINA TORTA IZ 1925. GODINE...OVA TORTA JE SAVRŠENA,I NE IZLAZI IZ MODE,OBOŽAVAMO JE


 Sastojci

    3 jaja
    150 g maslaca
    200 g šećera
    100 g čokolade
    120 g badema
    1 žličica naribane korice limuna
    120 g lješnjaka
    150 g šećera

    Za šlag:
    500 ml vrhnja za šlag
    2 vrećice Šlagfixa Dolcela

    Za čokoladnu glazuru:
    100 g čokolade za kuhanje

 Priprema

  
    Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
    Maslac i šećer pjenasto izmiješajte električnim miješalicom. Umiješajte žumanjke i sve dobro izmiješajte.
    Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 60 minuta.
    Lješnjake popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite.
    Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. U njega umiješajte lješnjake i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi.
    Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici.
    U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag. U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta.
    Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.

Posluživanje

Tortu dobro ohladite i poslužite uz topli ili hladni napitak.
Savjet

Bademe možete zamijeniti i kokosovim brašnom.

Objavi komentar

0 Primjedbe