SAVRŠENE KROFNE S VANILIJOM,MORATE PROBATI OVAJ RECEPT

 

Sastojci

  • Za posipavanje:
  • šećer u prahu 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Kvasac izmiješajte s malo mlake vode i 2 žlice mješavine za krafne. Dobivenu smjesu ostavite 15 minuta na toplome mjestu.
    2. 2.
      Preostaloj mješavini za krafne dodajte dignuti kvasac, ulje i postupno dolijevajte preostalu vodu. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji 30-40 minuta.
    3. 3.
      Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 0, 5 do 1 cm te ga režite kalupom promjera oko 8 cm. Izrezano tijesto ostavite stajati još 15-20 minuta.
    4. 4.
      Dignute krafne pržite pokrivene poklopcem u većoj količini dobro zagrijanog ulja. Zatim ih okrenite i kratko pržite otkrivene s druge strane.
    5. 5.
      Špricom utisnite ohlađeni i razrijeđeni puding u pečene krafne.
    6. 6.
      Priprema pudinga: Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Od mlijeka oduzmite 12 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga, šećera i vanilin šećera te koricom limuna. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.

    Posluživanje

    Krafne posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Objavi komentar

0 Primjedbe