- Za tijesto:
- 1 kg Mješavine za krafne Podravka
- 450 ml mlake vode
- 40 g svježeg kvasca
- 50 ml ulja
- Za nadjev:
- 2 Pudinga vanilin Dolcela
- 1,2 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 1 žlica naribane limunove korice
- Za posipavanje:
- šećer u prahu
-
Priprema
-
1.
Kvasac izmiješajte s malo mlake vode i 2 žlice mješavine za krafne. Dobivenu smjesu ostavite 15 minuta na toplome mjestu.
-
2.
Preostaloj mješavini za krafne dodajte dignuti kvasac, ulje i postupno dolijevajte preostalu vodu. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji 30-40 minuta.
-
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 0, 5 do 1 cm te ga režite kalupom promjera oko 8 cm. Izrezano tijesto ostavite stajati još 15-20 minuta.
-
4.
Dignute krafne pržite pokrivene poklopcem u većoj količini dobro zagrijanog ulja. Zatim ih okrenite i kratko pržite otkrivene s druge strane.
-
5.
Špricom utisnite ohlađeni i razrijeđeni puding u pečene krafne.
-
6.
Priprema pudinga: Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Od mlijeka oduzmite 12 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga, šećera i vanilin šećera te koricom limuna. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
Posluživanje
Krafne posipajte šećerom u prahu i poslužite.
-
1.
0 Primjedbe