- Tijesto 4 jaja
- 100 g maslaca ili margarina
- 4 žlice šećera
- 100 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- mala šalica mlijeka
- 1/2 pecilnog praška
- 1 vanilij šećer
- narančina ili limunova korica
- Preliv 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice šećera
- 4 žlice vode
- 1 žlica maslaca (margarina ili ulja)
-
Priprema
-
1.
Mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom i vanilij šećerom. Dodajte omekšani maslac, brašno, pecilni prašak, naribanu koricu limuna ili naranče, kokosovo brašno i malu šalicu mlijeka.
-
2.
Posebno izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjka i lagano ga umiješajte u smjesu ostalih sastojaka.
-
3.
Smjesu Izlite u tepsiju koju ste obložili peki papirom (moja tepsija je bila dimenzije 22 cm X 32 cm) i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C, 30 minuta.
-
4.
Pet minuta prije no što je kolač gotov, pripremite preliv: otopite čokoladu s vodom i šećerom, miješajući dok ne nastane glatka smjesa. Maknite s vatre prije no što zakuha i umješajte maslac (margrin ili ulje)- za sjaj!
-
5.
Izvadite pečeni kolač, odmah ga prelite čokoladnim prelivom i pričekajte da se malo ohladi.
Posluživanje
Čim se preliv stisne, možete ga narezati na kocke i poslužiti. Dobar je topal i hladan.
-
1.
0 Primjedbe