KADA ŽELITE BRZU A VEOMA UKUSNU TORTU,ONDA JE OVO RECEPT ZA VAS

 

Sastojci

  • 6 6 jaja
  • 15 dkg secera u prahu
  • 10 dkg cokolade za kuhanje
  • 10 dkg oraha
  • 3 zlice kakaa
  • 20 dkg margarina /maslaca
  • 2 dcl vrhnja za slag 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Od prvih 6 sastojska napraviti smjesu za biskvit i filu. Kod jaja je bitno odvojiti bjelanjke od zumanjaka i svake posebno dobro izraditi. Cokoladu za kuhanje je potrebno otopiti i umijesati tako u smjesu. Snijeg od bjelanjaka se na kraju lagano umijesa u smjesu. Potom se smjesa podijeli na dva dijela koja mogu, a ne moraju biti jednaki. Jedan dio se stavi na hladjenje u hladnjak, a od drugog dijela se ispece biskvit. Prije pecenja biskvita kalup se po dnu pospe krusnim mrvicama ili mljevenim keksom, stavi se dio smjese za biskvit, ispece i dobro ohladi. Na njega se potom stavi onaj drugi dio smjese iz hladnjaka te sve ostavi u hladnjaku da se jos malo poveze. Na kraju se napravi vrhnje za slag i njime prekrije tortica.

    Posluživanje

    Ovo je jedna divna brzinska tortica za koju je na internetu mnostvo recepata. Ovu sam radila po receptu Suzy Josipovic i bas, bas me odusevio. Radila sam je u kalupu promjera 18 mm da izgleda vislja.

Objavi komentar

0 Primjedbe