ČUPAVA KREMPITA...OBOŽAVAJU JE MOJI,VJERNA SAM OVOM RECEPTU


 Sastojci

    1 paket od 500 g lisnatog tijesta
    4 pudinga Galetta vanila Dr.Oetker (bez kuhanja)
    1 l mlijeka iz hladnjaka
    1 l šlaga (Hopla) iz hladnjaka
    šećer u prahu za posipanje
 Priprema
    U veću posudu uliti malo mlijeka, pudinga i šlaga (tekući, neumućen).  To umutiti mikserom, pa, neprestano miksajući, dodavati naizmjenično mlijeko, puding i šlag, svaki put pomalo dok se sve ne utroši.
    Mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, pa spremiti u hladnjak dok se ne naprave kore. Pokriti prozirnom folijom.
     Ispeći dvije kore lisnatog tijesta na obrnutoj strani tepsije u koju će se kasnije slagati kolač, na 200°C dok ne porumene.Tepsija je velika, od pećnice. Kore malo nabosti vilicom da se ne napušu.
    Jednu koru, onu koja će se izmrviti, malo jače ispeći, da preplane. Ohladiti.
    U tepsiju složiti svjetliju koru, rasporediti kremu, pa po kremi izmrviti, preplanulu koru.
    Posuti šećerom u prahu.
    Gornju koru po želji možete izrezati na kocke, a ne mrviti, ali je meni ovako draže, jer i sutradan bude hrskava.

Objavi komentar

0 Primjedbe