ČOKOLADA U ČETIRI BOJE..KOLAČ KOJI JE ODUŠEVIO SVE


Sastojci 2 osobe

    Biskvit
    3 jaja
    15 dkg čokolade
    6-7 dkg maslaca
    4 žlice šećera
    1 žlica brašna

    Kreme
    50 dkg mascarponea
    2 žlice šećera
    5 dcl slatkog vrhnja
    10 dkg tamne čokolade
    10 dkg mliječne čokolade
    10 dkg bijele čokolade
    1/2 vrećice vanilin šećera

 Priprema
    Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).

Objavi komentar

0 Primjedbe