ČOKO LJEŠNJAK TORTA,SAVRŠENO KREMASTA I UKUSNA



 Sastojci

    5 bjelanjaka
    5 žlica šećera ( 7 dag )
    4 žlice brašna ( 4 dag)
    5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni)
    5 dag otopljenog margarina
    1/2 praška za pecivo
    i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit

    KREMA
    5 dcl mlijeka
    5 žumanjaka
    1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina)
    15 dag šećera
    1 vrećica želatine
    5 dcl slatkog vrhnja
    1 kremfix ili šlagfix

    I JOŠ
    5 dag mliječne čokolade
    5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)
    oko 3 dag bijele čokolade
 Priprema

     Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
      Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.
     Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.
     Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.
     Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.
    Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.
    U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.
     U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.
      U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.
     Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.
       Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.Ukrasiti po želji.

Posluživanje

Zaboravila sam napomenuti da je torta malo slađa, pa tko ne voli  slobodno može smajiti šećer u kremi :)

Objavi komentar

0 Primjedbe